Find yourself back in this land, far from the sorrow-full world of the Humans. Live as you please and fight for everything you own, together we will rule this world!
 
IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 How to RPG

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mimi
Queen of everything.
avatar

Aantal berichten : 956

Karakter
Leeftijd: 76
Rang: Elf Queen
Partner: There is no point in not loving every bit of you Setherian you are all that's left of me, stay close.

BerichtOnderwerp: How to RPG   di jul 12, 2011 11:05 am

Wat is nou precies een Tekst-based RPG?

een RPG is een Role Play Game. Dit betekend dat je een personage speelt, die(meestal) anders is dan jij zelf. Maar zoiets als WoW is ook een RPG. Hier speel je een poppetje dat je kan besturen met de muis en pijltjes. Je ziet de wereld hier echt en ook je personage kan bewegen enz. Een Tekst-based RPG werkt heel anders. Hier heb je meestal een plaatje van je personage en in plaats van hem/haar te besturen met pijltjes in een actieve wereld doe je dat hier met woorden. Bij een Tekst-based RPG gaat het dus om fantasie. Je bestuurd je personage schrijvend door de omgeving die je ook beschrijft.
Deze RPG is dus Tekst-based.


Grammatica en spelling

Om een goede post te maken moet alles natuurlijk wel kloppen. Zorg er dan ook voor dat je grammatica en je spelling klopt. Voor regels daarvan kun je altijd op internet kijken of in je nederlands boek(als je op de middelbare school zit). Als je denkt dat je toch veel spelfouten in woorden hebt zitten, typ je tekst dan eerst even in Word. Wanneer alles eruit is plak je het gewoon in je post.


Hoe maak je een langere post?

Dit is een vraag waarop de meeste mensen wel een antwoord willen. Met kleine posts is het soms wel eens vervelend als de rest allemaal met lange teksten aankomt. Hier krijg je een paar regeltjes die je kunt gebruiken om een langere post te maken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je moet posten als je zin hebt en er tijd in wil steken.

* Iets heel makkelijks is: Beschrijven van dingen om je heen en details toevoegen.

Als je alle details zoals dingen die ruikt/voelt/ziet/hoort beschrijft heb je al een veel langere zin, dus ook langere post!

Fout:
Safira liep door het bos. Ze kwam aan bij de Zilverrivier en baadde erin.

Goed:
Safira liep rustig door het bos. Het was een mooie zomerdag dus af en toe viel er een straal zonlicht door het dichte bladerdak. Haar sterke Elfen zintuigen bleven alert om elk geluidje uit haar omgeving op te vangen. Het was het een mooie dag, en alles bleek veilig te zijn. Eindelijk had ze de rivier bereikt en stapte er voorzichtig met een voet in. De zon glinsterde als glitters op het oppervlak en deed Safira haar ogen dicht knijpen.

Bij dit voorbeeld heb ik meer gebruik gemaakt van de omgeving en van de tijd en situatie die speelt.

Je kunt ook nog in de tijd verspringen of dromen neerzetten in je post. Als er iets belangrijks is gebeurd in de geschiedenis en je denkt daaraan terug dan kun je dat beschrijven. Of je droomt iets en word later wakker, zodat het net lijkt alsof de droom het echte leven was.
Voor dingen die je zegt kan je kleur invoegen en het tussen haakjes zetten. Zo dus vermeld wel altijd er achter of er voor hoe je het zegt. hier zijn twee voorbeelden.
Mimi sprak zacht en dringend."Ik vrees dat mijn topic tegen een einde loopt."
of
"Ik vrees dat mijn topic tegen een einde loopt." Sprak Mimi zacht maar toch dringend.

Zo zijn er een heleboel kleine dingetjes die je post mooier en groter kunnen maken. Natuurijk moet je niet de belangrijkste regels vergeten. Een mooie, lange post kost tijd en oefening. Als je gewoon je best doet wordt je steeds beter.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en dat jullie het zullen gebruiken.

Groetjes Mimi

Mensen die van Warrior Cats komen
zal dit bekend in de oren klinken. Daarbij zeg ik ook,
Ik steel dit niet van hun, ik was gewoon zeer onder de
indruk van hoe het uitgelegd word. Ik heb enkel een paar
aanpassingen gedaan, Fireheart als je dit leest, ik hoop dat
je het goed vind Embarassed
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.misheru-san.hyves.nl
 
How to RPG
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Fantasy Life :: RPG training :: RPG Training-
Ga naar: